[Tips] Apa akan jadi kalau search “tilt” kat Google guna iphone

Ni la yang akan jadi kat browser Safari korang kalau korang search perkataan “tilt” kat iPhone..browser lain dalam iphone tidak diketahui apa kesannya.

Sumber juga mengatakan ia juga berkesan kalau kita search “crooked” atau “askew” atau “slanted”. Sesuai digunakan untuk prank kawan-kawan anda yang menggunakan iPhone..cakap screen iPhone diorang rosak.

iOS 4.3.2 akan dilepaskan dalam masa 2 minggu lagi?

Berita ni takde la gempar sangat sebenarnya tapi mengikut rumours, iOS ni dilepaskan untuk fix beberapa vulnerabilities dalam iOS version sekarang. Antaranya adalah untuk menutup kelemahan iOS 4.3.1 yang telah dijailbreak secara untethered pada hujung minggu lepas.

Buat masa ini tiada iOS 4.3.2 beta dikeluarkan. Oleh kerana itu, sila berhati-hati untuk upgrade iOS kerana kemungkinan sukar untuk mencari exploit baru untuk jailbreak iDevice anda

[Cydia Apps] Dock 2.0 memang cool!

Aku memang suka docking application dalam komputer aku. Senang untuk aku access segala application yang aku selalu masuk. Ye la, daripada aku click kat Start button, pegi kat All Programs, lepas tuh cari mana application folder tuh atau shortcut yang berlambak-lambak kat desktop tuh (tak kira lagi segala macam file yang aku save jer kat desktop)…aku guna dock untuk capaian mudah kepada aku punya application. Kalau korang pakai Mac OS X, tak yah cerita la..kalau korang pakai Mac, tak tahu “docking” tuh ape…baik buang jer Mac korang tuh..hehe

Kalau korang pakai iphone pon, tak ketinggalan leh menggunakan dock ni…tapi dengan syarat korang kena jailbreak la…tak jailbreak kalu, tak tahu la apps ape yang ada kat iStore untuk korang gunakan sebagai galang ganti….papehal pon, layan jer gambar kat bawah ni…hehe

Continue reading [Cydia Apps] Dock 2.0 memang cool!