[Cydia Apps] Dock 2.0 memang cool!

Aku memang suka docking application dalam komputer aku. Senang untuk aku access segala application yang aku selalu masuk. Ye la, daripada aku click kat Start button, pegi kat All Programs, lepas tuh cari mana application folder tuh atau shortcut yang berlambak-lambak kat desktop tuh (tak kira lagi segala macam file yang aku save jer kat desktop)…aku guna dock untuk capaian mudah kepada aku punya application. Kalau korang pakai Mac OS X, tak yah cerita la..kalau korang pakai Mac, tak tahu “docking” tuh ape…baik buang jer Mac korang tuh..hehe

Kalau korang pakai iphone pon, tak ketinggalan leh menggunakan dock ni…tapi dengan syarat korang kena jailbreak la…tak jailbreak kalu, tak tahu la apps ape yang ada kat iStore untuk korang gunakan sebagai galang ganti….papehal pon, layan jer gambar kat bawah ni…hehe

Continue reading [Cydia Apps] Dock 2.0 memang cool!

[Untethered] Jailbreak untuk IOS 4.3.1

Akhirnya, jailbreak untuk IOS 4.3.1 dilancarkan secara rasmi dalam bentuk redsnow dan pwnagetool. Redsnow secara umumnya digunakan dalam Windows dan pwnage tool digunakan dalam Mac.

Demo bagaimana untuk jailbreak iOS 4.3.1

httpv://www.youtube.com/watch?v=z8EyxqVgpoc

Jailbreak utk iOS 4.3.1 ini boleh digunakan pada iPhone 4, 3GS, 3G, iPad, iPod touch.

Sayangnya hingga saat ini masih tiada jailbreak untuk ipad2. Ala..korang bukan ada lagi pon ipad2 kan? Haha…

Untuk korang yang pakai iPhone yang kena unlock, dinasihatkan jangan update/jailbreak lagi buat masa ini kerana kena tunggu unlock update dari Ultrasnow.